Windmaand juli 2017

Windmaand juli 2017
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave
Met de e-Golf heel het land door

Windunie rijdt elektrisch

Sinds juni dit jaar beschikken we bij Windunie over een e-Golf: een volledig elektrische auto die fungeert als deelauto voor degenen die zelf geen auto hebben, maar wel vaak op pad zijn naar allerlei uithoeken in het land. De auto wordt geleased vanuit een campagne van Gemeente Utrecht en Natuur & Milieu om meer mensen met elektrisch rijden kennis te laten maken.

Natuur & Milieu wil dat zoveel mogelijk mensen elektrisch rijden ontdekken en zocht na succesvolle acties in Den Haag, Rotterdam, Nijmegen en Arnhem nu ook testrijders in Utrecht. Samen met 19 anderen meldde Windunie zich aan om de eigen medewerkers en anderen kennis te laten maken met elektrisch rijden. Een leuk project dat vanwege het duurzame karakter goed bij ons past. Het is de bedoeling dat de testrijders hun auto zoveel mogelijk delen met andere mensen; mond-tot-mond reclame blijkt bij elektrische auto’s het beste te werken. Bovendien weet je pas echt hoe het is, als je het zelf een keer hebt uitgeprobeerd.

Naar alle uithoeken van het land

Met een actieradius van 250 kilometer is het tot nog toe mogelijk gebleken om ook met een elektrische auto al onze projecten in de uithoeken van het land te bereiken. Van Oostermoer tot Wieringerwerf en van Brabant tot Groningen. Als je erop let, blijken er overal wel laadpalen te zijn; en wie onderweg krap zit, kan de auto binnen tientallen minuten tot 80% opladen bij een Fastned station. De eerste 10.000 kilometers rijdt de auto ook nog eens op groene windstroom. En we rijden in de nieuwste e-Golf met mooie Winduniestickers op de zijkant! U hoort het al.. wij zijn enthousiast.

Ook uitproberen?

Vanuit Windunie rijden met name Giel, Véronique, Carel en Tessa in de auto, maar om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met elektrisch rijden, moedigen we iedereen aan eens een ritje te maken. Heeft u dus interesse, spreek één van ons erop aan of stuur een mailtje naar joyce.jansen@windunie.nl. We leasen de auto nog minstens een jaar; genoeg tijd dus om kennis te maken!