Windmaand juli 2017

Windmaand juli 2017
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel
Winduniecolumn

De wereld in beweging

Duurzame energie zit in de lift. De vraag is niet meer of we naar een CO2-neutrale samenleving gaan, maar vooral hoe en hoe snel. Een samenleving die dan gebaseerd is op een 100% duurzame energieproductie. Dit biedt voor ons als producenten van duurzame energie veel kansen.  

De strategie die wij als Windunie volgen om de transitie te versnellen, kent een drietal pijlers. De eerste pijler gaat over de omgeving. We ontwikkeling alleen duurzame energieprojecten in samenwerking met en met de steun van de lokale gemeenschap, met veel ruimte voor participatie. De tweede pijler richt zich op de overheden. Van de overheden verwachten wij een regierol en een goede afstemming tussen de verschillende overheidslagen. En de laatste belangrijke pijler legt een focus op alle vormen van duurzame energie en slimme energieoplossingen. Dus naast windenergie kijken we ook naar bijvoorbeeld zonne-energie en opslag. Het Manifest Wind op Land van NWEA ondersteunt deze benadering (zie ook het volgende Windmaand artikel).

Ook symbolisch voor deze aanpak en de veranderende wereld, is de vernieuwde Windmaand. Volledig digitaal, in een modern jasje met een nog duidelijkere weergave van de informatie gaat de Windmaand mee met z’n tijd. Wij zijn er trots op! Graag horen we hoe u deze vernieuwde Windmaand ervaart en hoe die op u over komt. Laat ons weten wat u ervan vindt?