Windmaand juni 2018

Windmaand juni 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Inkoopactie SDE+ najaarsronde 2017 gestart

De inkoopactie voor de deelnemers van de SDE+ najaarsronde 2017 is van start gegaan! Via een informatiebrief zijn de deelnemers geïnformeerd over het Windunie totaalpakket voor zon-op-dak en is de inschrijving officieel geopend.

Bij de deelnemers van de ‘SDE+ voorjaarsronde 2017’ zijn de daken ingemeten door de leverancier. De planningen van de 13 projecten liggen klaar. De eerste zonnepanelen worden in juli gelegd.

Begin oktober nieuwe SDE-ronde

Windunie organiseert voor de derde keer een gezamenlijke ontzorg- en inkoopactie. Windunie rekent een indicatieve businesscase uit en indien deze positief is kan er een SDE-subsidie aangevraagd worden.

Windunie volgt zowel ontwikkelingen voor zon op dak als ontwikkelingen op het gebied van grondgebonden zonne-energie. We zien dat steeds meer provincies en gemeenten beleid aan het maken zijn om zonne-energie op agrarische gronden onder bepaalde voorwaarden toe te staan. Vanwege de grote belangstelling voor de ontwikkeling van zonneweides heerst nu het gevoel ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Windunie helpt haar leden om de vergunningaanvraag op tijd in orde te hebben, zodat deze ingediend kan worden op het moment dat de gemeente haar beleid heeft gevormd.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de gezamenlijke ontzorg- en inkoopactie? Heeft u een SDE-beschikking en bent u benieuwd wat Windunie te bieden heeft? Of heeft u vragen over de mogelijkheden van zon op dak of grondgebonden zonne-energie? Dan kunt u contact opnemen met Carel Kooij per mail: zon@windunie.nl of op telefoonnummer: 06 27 15 70 51.