Windmaand juni 2018

Windmaand juni 2018
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend artikel

Vacature bestuurslid Windunie

Coöperatie Windunie zoekt een bestuurslid voor de uitbreiding van het bestuur. Het bestuur van de coöperatie vertegenwoordigt de 225 aangesloten leden en houdt toezicht op de bedrijfsactiviteiten van Windunie Groep. Windunie draagt bij aan lokale duurzame energieopwekking, versterking van de positie van agrarische ondernemers en daarmee de ontwikkeling van de regionale economie.

Wat houdt de functie in?

Het bestuur vertegenwoordigt de coöperatie in de aandeelhoudersvergadering van de Windunie Groep. Vanuit die positie geeft het bestuur mede sturing aan de strategie en het beleid, en controleert de uitvoering van de taken en de beheersing van de risico’s. Het bestuur werkt intensief samen met het MT. Daarbij geldt dat het bestuur ten opzichte van de directie de nadruk legt op behartiging van de belangen van de coöperatie, en ten opzichte van de leden de nadruk legt op de lange termijn. Het bestuur komt minimaal elke vier weken bijeen, bereidt de twee jaarlijkse algemene ledenvergaderingen voor, onderhoudt contact met de leden en vertegenwoordigt de coöperatie bij gelegenheid naar buiten.

Wat vragen we van je?

Leden van het bestuur van Windunie komen bij voorkeur voort uit de coöperatie, of zijn op een andere manier actief in de opwek en/of ontwikkeling van windenergie. Geschikte kandidaten zijn daarnaast maatschappelijk betrokken en hebben toezichthoudende kwaliteiten. Bij voorkeur heb je bestuurservaring, ben je gewend je beleidsmatig te oriënteren en heb je door ervaring verkregen inzicht in de beleidsmatige hoofdlijnen en financiën van een groeiende organisatie. Daarbij heb je kennis van financiën of stroomhandel of eventueel enkele andere aspecten van de bedrijfsvoering van de Windunie organisatie.

Je bent een integere en betrouwbare teamspeler met een goed ontwikkeld vermogen om strategische en operationele business vraagstukken te kunnen overzien. Met je brede kijk op vraagstukken en het vermogen om tegengestelde belangen af te wegen ben je een evenwichtig bestuurder en tevens een stevige gesprekspartner met overtuigingskracht. Daarbij ben je staat te balanceren tussen afstand en betrokkenheid en tussen stimuleren en corrigeren Je bent een communicatief met het vermogen ook minder eenvoudige onderwerpen op een begrijpelijke manier over te brengen. Als schakel tussen leden en de onderneming ben je toegankelijk en onderhoud je actief contact met de leden dat je deels individueel en deels in samenwerking met het bestuur organiseert. Natuurlijk ben je flexibel van geest en bereid om met meerderheid van stemmen genomen besluiten intern en extern te verdedigen.

Onze ideale kandidaat brengt daarnaast mee:

  • HBO of academische werk- en denkniveau;
  • Een afgeronde relevante bestuurderscursus (of je bent bereid deze te volgen);
  • Ervaring als ondernemer;
  • Aantoonbare maatschappelijke betrokkenheid;
  • Kennis van de elektriciteitsmarkt;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Goede presentatievaardigheden.

Wat bieden wij?

We bieden je een veelzijdige rol in een succesvolle, groeiende coöperatie. Het is een kans om mee te helpen aan de verdere professionalisering en groei van een gezonde organisatie die puur en alleen werkt aan duurzame energie in lokaal eigendom. Je werkt met inspirerende, deskundige collega-bestuurders vanuit verschillende disciplines. De tijdsbesteding in de functie kan variëren, maar is gemiddeld ongeveer een dagdeel per week. Wij bieden een marktconforme beloning.

Reageren:

Voor meer informatie over de functie van bestuurder bij Windunie kun je contact opnemen met Jacqueline Tuinenga via 030-7533100. Stuur je CV en motivatie uiterlijk 1 augustus 2018 naar jacqueline.tuinenga@windunie.nl o.v.v. vacature bestuurder Windunie. Kijk voor meer informatie op mijn.windunie.nl.