Jaaroverzicht 2019
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend hoofdstuk

Windunie op events

Windunie laat van zich horen en zien bij verschillende events. Wij vertellen ons verhaal aan verschillende doelgroepen en vergroten op die manier onze naamsbekendheid.  

WindDays 2019

De Regionale Energiestrategieën en energiecommunities stonden centraal op de tweede dag van de WindDays die op 12 en 13 juni 2019 in Rotterdam gehouden werden. De conclusies en tips van en voor energiecommunities delen we graag.

Tijdens de WindDays 2019 ontmoetten 900 partijen uit de Nederlandse windsector elkaar op de beursvloer voor in totaal veertig sprekers, elf masterclasses en zes debatten. In het programma stonden actuele thema’s uit de energiesector centraal. De dag startte met een plenaire sessie, waarbij de kansen en (on)mogelijkheden voor hernieuwbare opwek op land werden besproken. Steef van Baalen (Windunie) en Siward Zomer (Energie Samen) presenteerden samen hun missie: “Werk maken van de RES’en en energie-communities om ervoor te zorgen dat boeren, burgers en buitenlui hun krachten bundelen om de energietransitie mogelijk te maken.” Op die manier is het mogelijk om gezamenlijk invulling te geven aan het streven naar 50% lokaal eigendom bij wind- en zonprojecten.

De tweede sessie was gericht op leden van energie-communities. Windunie organiseerde deze samen met adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO), een aantal RES-coördinatoren en energiebedrijven. Deze sessie leverde zinvolle en praktische tips op.

HIER Opgewekt 2019

Vrijdag 29 november 2019 vond de achtste editie van het Evenement HIER opgewekt plaats: het grootste landelijke evenement over lokale duurzame energie. Windunie was een van de sponsoren en gaf een partnersessie, presenteerde met Energie Samen een deelsessie en had een drukbezochte stand op de beursvloer!

Succesvolle dag voor Windunie op het Evenement HIER opgewekt!

Windunie partnersessie “Van 50% naar 100% lokaal eigendom”

Van 50% naar 100% lokaal eigendom? Het is mogelijk! Tijdens deze sessie gaf Windunie inzicht in de mogelijkheden voor o.a. procesparticipatie en mede-eigenaarschap bij wind- of zonneprojecten.

Deelsessie “50% eigendom van de lokale omgeving: wat en hoe?”

In het Klimaatakkoord staat het streven naar 50% eigendom van de lokale omgeving. Dat is mooi, maar wat betekent dit nu écht? Dat kwam aan bod in deze sessie. Grootschalige wind- en zonprojecten op land ontwikkelen we voortaan mét de lokale omgeving. Hoe? Windunie gaf samen met Energie Samen voorbeelden uit de praktijk.

We kijken terug op een geslaagde dag met veel kennisuitwisseling en ontmoetingen met energie-communities.

Vragen of meer weten?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

info@windunie.nl
030 753 3100