Jaaroverzicht 2020
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend hoofdstuk

Samenwerken met Windunie 2020

Windunie is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van windparken, zonneparken en energieopslag in lokaal eigen­dom. We doen dit samen met lokale ondernemers, burgerinitiatieven, (agrarische) grondbezitters en omwonenden. Op die manier zorgen we voor profijt in de eigen regio. Lees wat onze leden en samenwerkingspartners zeggen van werken met Windunie.

Windunie Windpark Zonnepark Cable Pooling

Zonnepark Zonnewilg

Initiatiefnemer en grondeigenaar Frank Simmes werkt al sinds 2010 samen met Windunie en de gemeente Oude IJsselstreek aan de ontwikkeling van duurzame energie in de regio. In eerste instantie voor de ontwikkeling van Windpark den Tol. En nu voor de ontwikkeling van zonnepark de Zonnewilg.

Frank Simmes: “Windpark den Tol is het eerste project waar Windunie een lokaal initiatief ondersteunde. Windunie is van oorsprong een door boeren opgerichte coöperatie. Dat sprak aan. Het schept toch net wat meer vertrouwen dan samenwerking met een projectontwikkelaar."

Onze ervaring is dat Windunie echt afstemt met de lokale initiatiefnemers. Ik vind het belangrijk dat de initiatiefnemers uiteindelijk zelf aan het roer blijven staan en niet een ontwikkelaar.

Lees meer over Zonnepark Zonnewilg

Windpark Bommelerwaard-A2: samen sterk bij ontwikkeling windpark in lokaal eigendom

In 2022 staan ze er, de windmolens van Windpark Bommelerwaard-A2. Gerealiseerd in eigen beheer en met betrokkenheid van de lokale gemeenschap. De opbrengsten van het project blijven binnen de regio. Windunie begeleidde het traject, met als uitgangspunt: samen sta je sterk.

Met Hein de Kort als een van de kartrekkers verenigde een groep van vijf agrarisch ondernemers zich in 2013 om zelf drie windturbines te realiseren ter hoogte van Zaltbommel tussen de A2 en de spoorlijn Utrecht – Den Bosch. In hun zoektocht naar een ondersteunende partij viel de keuze op Windunie. Het coöperatieve gedachtegoed was daarbij van doorslaggevend belang.

Hein de Kort: “In plaats van een commerciële projectontwikkelaar, werkt Windunie op coöperatieve basis. Dat geeft ons vertrouwen in de goede intentie. Ook Windunie neemt een risicodragend minderheidsbelang in het project, dat zorgt voor grote betrokkenheid”.

Vragen of meer weten over samenwerken met Windunie?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Info@Windunie.nl
030 753 3100