Jaaroverzicht 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend hoofdstuk
Hoofdstuk 7

Investeren voor leden 2021

Windunie investeert in projecten die ontwikkeld worden in lokaal eigendom met een coöperatieve aanpak. Via lokaal eigendom blijven rendementen in de directe omgeving. Wij voorzien lokale projecten van kapitaal, kennis en netwerk om ze te laten groeien naar realisatie en exploitatie. Op deze manier kunnen deze projecten lokaal blijven.

Windunie is via Energie Samen lid van NWEA

Investeren in Windpark den Tol via obligatielening nu mogelijk

Het was voor Windunie leden vanaf 22 februari 2021 mogelijk om in Windpark den Tol te investeren via een obligatielening. Direct omwonenden hebben de eerste mogelijkheid, betalen geen transactiekosten en profiteren van een hogere rente.

Windpark den Tol geeft een obligatielening ter grootte van drie miljoen euro uit tegen een rente van 5%. De obligatielening heeft een looptijd van ca. 6 jaar. Meedoen is mogelijk vanaf € 1.000, – per obligatie. Binnen deze drie miljoen euro is € 500.000, – gereserveerd voor de directe omgeving binnen een bepaald postcodegebied. Zij ontvangen een jaarlijkse rente van maar liefst 6% en betalen geen transactiekosten. Voor meer informatie en inschrijven voor direct omwonenden van het windpark kunt u hier terecht.

Het is de bedoeling dat het park in april 2022 operationeel is. De initiatiefnemers hebben in het verleden de belofte gedaan dat de omgeving mag mee participeren in het project deze belofte willen ze op deze manier graag nakomen.

Verder doneert Windpark den Tol jaarlijks € 15.000, – aan Stg. ‘t Gemeynt te Netterden. Deze stichting is er verantwoordelijk voor dat de gelden ten goede komen aan de plaatselijke gemeenschap. Daarnaast is het dus mogelijk om zelf te kunnen investeren door middel van een obligatielening.

Eind januari kwam de financiering voor Windpark den Tol rond. Na ongeveer 20 jaar van ontwikkeling kan in maart de bouw van 9 Nordex windturbines van start gaan. Het is de bedoeling dat het windpark in april 2022 operationeel is. Green Trust en Windunie traden op als adviseur.

Voor meer informatie over Windpark Den Tol kunt u terecht op de website >> 

De Drentse Monden en Oostermoer startte obligatielening

Omwonenden van het windpark kregen de kans financieel te profiteren van de komst van het windpark. Dit kon door geld te lenen aan het windpark. In ruil kregen de deelnemers een aantrekkelijke rente.  Vijf jaar: 3 tot 8% rente

Om dit mogelijk te maken, werden obligaties uitgegeven waarop omwonenden zich op in konden schrijven. De obligatielening heeft een looptijd van 5 jaar met een rente die afhankelijk is van de positionering t.o.v. van de windturbines. Daarbij zijn de contouren gehanteerd die eerder zijn besproken in de werkgroep Participatie van de Omgevings Adviesraad (OAR) Aa en Hunze.

Voor meer informatie over De Drentse Monden en Oostermoer kunt u terecht op de website >>

Vragen of meer weten over Windunie lidmaatschap en investeren?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Communicatie@Windunie.nl
030 753 3100