Jaaroverzicht 2021
Inhoudsopgave

HOME


samen halen we meer uit wind Terug naar Winduni.nl
Inhoudsopgave Volgend hoofdstuk
Hoofdstuk 11

Juridische structuur 2021

In 2001 werd coöperatie Windunie opgericht, en de leden werden vanaf dag één ondersteund door externe adviseurs vanuit de The Green Utility Company. Het aantal medewerkers groeide en er werden meerdere b.v.’s opgericht om de diversiteit in dienstverlening te scheiden. In 2014 zijn de ondersteunende bedrijven onderbracht in een centrale holdingvennootschap: Windunie Groep B.V.

De Coöperatie maakt gebruik van de kennis en ervaring die wordt opgebouwd in de dochterbedrijven van Windunie Groep B.V., waarin de activiteiten van de diverse bedrijfsonderdelen van Windunie zoals Investeren, Ontwikkeling & Realisatie en Exploitatie, plaatsvinden. Als die bedrijven winst maken, kan dat uiteindelijk mede terugvloeien naar de leden van de Coöperatie. Want het zijn uiteindelijk de leden van de Coöperatie die bepalen wat er met het resultaat gebeurt.

Organigram Windunie 2021 V5

 

Voordeel van de Groep is dat medewerkers van alle B.V. ’s onder één label naar buiten treden. Beslissingen over uitbreiding van de dienstverdeling worden aan het bestuur en leden voorgelegd, zeker als daar een investeringsbeslissing bij hoort. De coöperatie beziet of ze de nieuwe diensten kansrijk acht en profiteert als aandeelhouder bij succes. En niet alleen financieel: de dienstverlening aan de leden wordt verder uitgebreid én de coöperatie wordt weer aantrekkelijker voor nieuwe leden. Zo blijft Windunie Groep groeien.

Vragen of meer weten over Windunie?

Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Communicatie@Windunie.nl
030 753 3100